بیمه بدنه خودرو بیمه پارسیان
CAR INSURANCE
شما می توانید با خرید بیمه بدنه خودرو پارسیان، چنانچه مقصر حادثه باشید، خسارت وارده به خودروی خود را جبران نمایید .
همچنین می توانید در زمانی که شما مقصر حادثه نبوده ولی بیمه شخص ثالث فرد مقصر امکان جبران کل خسارت شما را ندارد، از بیمه بدنه خودرو خود برای دریافت مابقی خسارت اقدام نمایید .
همچنین با توجه به قانون جدید شخص ثالث ماده ۸ که تعریف خودروهای متعارف و غیر متعارف ( خودروهای لوکس ) در آن مطرح گردیده است و خسارت و مسئولیت شخص مقصر حادثه و شرکت بیمه گر او " متناظر " با ارزش خودرو متعارف می باشد نیاز به بیمه بدنه خودرو را به ویژه برای خودروهای غیر متعارف ( خودروهای لوکس ) رو دو چندان نموده است.
بیمه بدنه خودرو در بیمه پارسیان شامل دو مجموعه پوشش میباشد.
پوشش پایه که با خرید بیمه بدنه دریافت میشود و پوشش کامل بیمه بدنه که با توجه به نیاز مشتری و مجزا خریداری میشود.
&پوشش های پایه بیمه بدنه خودرو بیمه پارسیان
تصادف، حادثه، سرقت کلی خودرو، آتش سوزی، صاعقه و انفجار
&& پوشش های تکمیلی. یا اضافی بیمه بدنه خودرو بیمه پارسیان
تخفیفات بیمه بدنه خودرو بیمه پارسیان
فرانشیز در پرداخت خسارت در همه رشته های بیمه ای از جمله بیمه اموال، بیمه اشخاص، بیمه مسئولیت و … وجود دارد. فرانشیز درصدی از مبلغ خسارت است که باید توسط بیمه گذار پرداخت شود.
به عنوان مثال اگر فرانشیز پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه ۲۰ درصد باشد یعنی اینکه اگر در طول مدت بیمه بدنه، حادثه شکسته شدن شیشه برای ماشین شما اتفاق بیافتد و هزینه تعمیر آن ۱۰ میلیون تومان شود، شرکت بیمه گر همه خسارت آن را پرداخت نمی کند، بلکه ۸۰ درصد این مبلغ یعنی ۸ میلیون تومان از خسارت پرداخت می گردد و بقیه مبلغ این خسارت که فرانشیز بیمه نامه است را باید خودتان بپردازید. میزان فرانشیز این خسارت ۲۰ درصد، یعنی ۲ میلیون تومان است که باید توسط شما (بیمه گذار) پرداخت شود.
فرانشیز بیمه بدنه در بیمه پارسیان | |
۱۰ درصد ۵۰ هزارتومان | فرانشیز خسارت اول |
۲۰ درصد ۱۰۰ هزارتومان | فرانشیز خسارت دوم |
۳۰ درصد ۱۵۰ هزارتومان | فرانشیز خسارت سوم و بعدی |
۲۰ درصد | خسارت شکست شیشه |
برای استفاده از پوشش های تکمیلی ( اضافی بیمه بدنه پارسیان ) شما در بیمه بدنه پارسیان در طول مدت داشتن بیمه بدنه فقط یکبار می توانید از هر پوشش استفاده نمایید.
اگر شما از یک پوشش استفاده کرده و از شرکت بیمه پارسیان خسارت بگیرید برای جاری شدن مجدد این پوشش باید حق بیمه این پوشش را اضافه پرداخت کنید.
قاعده نسبی سرمایه (ماده ده قانون بیمه):
هر مال و شیئی یک قیمت مشخص و معینی دارد و هر کس باید مال خود را به قیمت واقعی و متداول بازار, بیمه نماید. لذا ماده ده قانون بیمه تصریح و تأکید دارد که هرکس مال خودرا به کمتر از قیمت واقعی بیمه نماید بیمه گر در زمان وقوع خسارت به نسبت مالی که بیمه شده و قیمت واقعی مال خسارت را تسویه خواهد نمود و ما به التفاوت ضرر آن به عهده بیمه گزار ( مالک مال ) خواهد بود.
چون بیمه گذار با این عمل خود حق بیمه کمتری به بیمه گر ( بیمه پارسیان ) پرداخت نموده است.
به عنوان مثال اگر خودرویی که با ارزش ۷۰۰ میلیون تومان تحت پوشش بیمه بدنه بیمه پارسیان یا سایر شرکت های بیمه ای قرار گرفته است در روزی که دچار حادثه می گردد ارزشش ۱ میلیارد تومان شده باشد و خسارت برآورد شده ۱۰۰ میلیون تومان باشد، کارشناس ارزیاب خسارت شرکت بیمه گر جهت محاسبه خسارت، میزان خسارت پرداختی را به روش زیر محاسبه می نماید :
700.000.000 / 1.000.000.000 = 70 % نسبت ارزش خودرو بیمه شده به ارزش روز خودرو
100.000.000 * 70 % = 70.000.000 خسارت پرداختی به بیمه گذار
به زبان ساده تر چون ۷۰۰ میلیون نسبت به ۱ میلیارد میشود ۷۰ ٪ هر میزان خسارت به خودروی بیمه گذار وارد شود شرکت بیمه گر ۷۰ ٪ خسارت وارد شده را پرداخت می کند و بیمه گذار ( دارنده بیمه بدنه خودرو ) 30 % کمتر از خسارت وارد شده را دریافت می نماید.
** لذا با توجه به ماده ۱۰ قانون بیمه، به کلیه بیمه گذاران و دارندگان بیمه بدنه به ویژه بیمه گذاران نمایندگی ۵۱۳۱۳۰ بیمه پارسیان به مدیریت مهندس مهدی محمدی توصیه اکید می گردد تا نسبت به دریافت الحاقیه افزایش ارزش خودرو در اسرع وقت اقدام نمایند تا خدای ناکرده متضرر نشوند . **
آیا باید پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث به خودرو های لوکس (غیر متعارف ) "متناظر" با دیه باشد؟
در ماده ۸ جدیدترین قانون بیمه نامه شخص ثالث وسائل نقلیه موتوری در سال ۱۳۹۵ که توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به کلیه شرکت های بیمه ای از جمله شرکت بیمه پارسیان ابلاغ گردیده است در بحث میزان مسئولیت مقصر حادثه واژه "متناظر" با ارزش " خودروی غیر متعارف " آمده است.
از ابتدای سال ۱۳۹۹ خورشیدی دیه در ماههای حرام ۴۴۰ میلیون تومان تعیین گردیده است.
در قانون شخص ثالث نیز تعریف شده خودروهای با ارزش بیش از نصف دیه در ماه های حرام آن سال به عنوان خودروی غیر متعارف ( لوکس) مشخص می گردند.
بنابراین خودروی غیرمتعارف / لوکس در سال ۱۳۹۹ از نظر قانون خودرویی است که قیمت آن از ۲۲۰ میلیون تومان بیشتر باشد.
بر این اساس شخصی که با یک خودروی دیگری تصادف میکند و مقصر حادثه می باشد حداکثر مسئولیتش نسبت به خودرو (و نه انسان) ۲۲۰ میلیون تومان خواهد بود.
به عنوان مثال خودرویی که یک میلیارد و پانصدو چهل میلیون تومان ارزش دارد و زیان دیده می باشد با توجه به اینکه مبلغ نصف دیه ماه حرام (۲۲۰ میلیون تومان ) نسبت به ۱،۵۴۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان، دقیقاً ۱/۷میشود، بنابراین اگر شخصی آسیب ۵۰ میلیونی تومانی به خودرو " غیر متعارف " وارد کند معادل یک هفتمِ (۱/۷) ۵۰ میلیون تومان مسئولیت دارد (۵۰،۰۰۰،۰۰۰ *۱/۷= ۷،۱۴۲،۰۰۰ تومان) و اینطور نیست که ۵۰ میلیون تومان مسئولیت داشته باشد، چرا که در قانون واژه "متناظر" قید شده است.
صاحب خودروی زیان دیده نیز در دادگاه علیه مقصر نمیتواند شکایت کند و بگوید که ۵۰ میلیون خسارت متحمل شده، حتی شرکت بیمه گر مقصر حادثه نیز ۱/۷ خسارت وارده را پرداخت می نماید چون در قانون جدید شخص ثالث ( مصوب سال ۱۳۹۵ ) هم شرکت بیمه و هم مراجع قضایی باید این خسارت را در حد یک هفتم لحاظ کنند.
کارشناس رسمی دادگستری هم خسارت وارد شده بر آن خودرو را باید یک هفتم در نظر بگیرد .
بنابراین وقتی قانونگذار میگوید " متناظر " در واقع میخواهد بگوید که اگر شما با یک خودروی لوکس برخورد کردید اگر ارزش ماشین زیان دیده ۱،۵۴۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان باشد و یک سپرش ۵۰ میلیون تومان باشد مفهوم این نیست که مقصر یا شرکت بیمه گر شخص ثالث او باید ۵۰ میلیون تومان خسارت بدهد، بلکه " متناظر " با نصف مبلغ دیه در ماه حرام ( ۲۲۰ میلیون تومان ) مسئولیت دارد.
براین اساس اکیداً توصیه می کنیم:
عزیزانی که ماشین گران قیمت ( بیش از ۲۲۰ میلیون تومان ) دارند حتماً « بیمه بدنه بیمه پارسیان » خریداری نمایند که در این طور موارد، هزینه سنگینی متحمل نشده و مجبور نشوند از جیب خودشان بقیه خسارت را تامین کنند.
مدارک لازم و مورد نیاز جهت دریافت خسارت بیمه بدنه در شرکت بیمه پارسیان